Unieke uitspraak Europese Hof: privacy data mag niet naar de VS


Door: Webbouwers Techniek - 06/10/2015

Met deze uitspraak onderstreept het Hof het belang van het recht op privacy voor Europese burgers. Privacybescherming behoort tot de kerntaken van zowel de overheid als het bedrijfsleven en kan nu voor het eerst ook worden afgedwongen door burgers. Zonder een adequate bescherming van gegevens is het diensten verboden om gegevens uit te wisselen met andere landen. (Amerikaanse) bedrijven die zich niet houden aan de uitspraak lopen het risico een boete te ontvangen van maar liefst 10 procent van de totaalomzet van een organisatie. 

Edward Snowden
Aanleiding voor dit alles vormt het schandaal rondom Edward Snowden. De klokkenluider onthulde dat Amerikaanse veiligheidsdiensten op grote schaal aan afluisterpraktijken deed, ook in Europa. Hierop heeft de uit Oostenrijk afkomstige Max Schrems een rechtszaak aangespannen tegen Facebook. De zaak draait om de vraag of Facebook persoonsgegevens mag opslaan op buitenlandse servers. Volgens de rechter is een regeling waarmee autoriteiten algemeen toegang kunnen krijgen tot data een aantasting op het recht op privacy van gebruikers. Deze uitspraak heeft ook gevolgen voor de Nederlandse politiek. Het uitvoeren van massasurveillance wordt bijvoorbeeld illegaal.

Meer lezen over deze uitspraak kan hier: http://bit.ly/1QWyJXH

Impuls voor retail met Google (Shopping) Insights


Met Shopping Insights kunnen retailers nog meer profiteren van Adwords statistieken. Met zogenaamde "heatmaps" zien website eigenaren welke producten het meest populair zijn per locatie. 

27/10/2015

Geas.nl - Website van het jaar 2015


De website van onze klant Geas Energiewacht is uitgeroepen tot beste website van het jaar 2015 in de categorie Energie.

26/11/2015

Explosieve stijging mobiel dataverkeer in Nederland


Consumenten bekijken steeds meer websites op mobiele devices als smartphones en tablets. Het afgelopen jaar is het percentage dataverkeer dat over mobiele netwerken loopt met maar liefst 55% gestegen ten opzichte van 2014. Dat blijkt uit het jaarlijkse onderzoek "State of the Internet" uitgevoerd door Akamai. De volledige versie van het onderzoek is hier te bekijken. 

02/10/2015

Website bouwers: webbouwers.com