RESEARCH: de groei van social shopping


Door: WBT - 19/06/2015

Ook de resultaten van andere platformen trekken de aandacht. Zo geeft 46 procent van de Pinterestgebruikers aan dat hun koopgedrag wordt beïnvloed, noemt 43 procent van de Instagrammers de impact hiervan op online aankopen en raakt 36 procent beïnvloed door Twitter. Consumenten stemmen hun koopgedrag steeds vaker af op beleving: er wordt een unieke ervaring verwacht op meerdere apparaten. Andere trends zijn personalisatie en socialshopping, zo blijkt uit het onderzoek. 

Direct kopen via Facebook 
Het principe van social shopping (direc een product aanschaffen via een social platform) is in opkomst. Het leidt bij 28 procent van de gebruikers tot een directe aankoop en beinvloed ruim 66 procent van alle gebruikers indirect (bijv. door middel van reviews). Via personlisatie kunnen merken inspelen op de behoefte van de consument. Een "eigen" koopbeleving is ook online te realiseren en kan leiden tot een omzetstijging. 

 

 

Niet langer in de rij staan door jouw smartphone 
Ook het belang van smartphones wordt genoemd in het onderzoek. Zo gebruikt 85 procent van de consumenten hun telefoon om direct in-store te zoeken naar de beste prijzen voor een product. Mobiel betalen wordt dan (in de toekomst) juist gebruikt om de rij bij de kassa te kunnen omzeilen. 

De volledige rapportage Connected Commerce 2015 van DigitasLBi is hier te downloaden

Impuls voor retail met Google (Shopping) Insights


Met Shopping Insights kunnen retailers nog meer profiteren van Adwords statistieken. Met zogenaamde "heatmaps" zien website eigenaren welke producten het meest populair zijn per locatie. 

27/10/2015

Explosieve stijging mobiel dataverkeer in Nederland


Consumenten bekijken steeds meer websites op mobiele devices als smartphones en tablets. Het afgelopen jaar is het percentage dataverkeer dat over mobiele netwerken loopt met maar liefst 55% gestegen ten opzichte van 2014. Dat blijkt uit het jaarlijkse onderzoek "State of the Internet" uitgevoerd door Akamai. De volledige versie van het onderzoek is hier te bekijken. 

02/10/2015

Geas.nl - Website van het jaar 2015


De website van onze klant Geas Energiewacht is uitgeroepen tot beste website van het jaar 2015 in de categorie Energie.

26/11/2015

Website bouwers: webbouwers.com