Onderzoek naar publicatieplicht privacy-onderzoeken


Door: via NOS.nl - 22/05/2015

Het College Bescherming Persoonsgegevens wil dat in de wet een publicatieplicht van CBP-onderzoeken naar het privacybeleid van bedrijven en instellingen wordt opgenomen. Voorzitter Kohnstamm zegt in Trouw dat bedrijven steeds vaker via de rechter publicaties proberen tegen te houden, uit angst voor reputatieschade. Kohnstamm denkt dat een wettelijke publicatieplicht "een steun in de rug" kan zijn voor de privacywaakhond.

Tegen het CBP lopen op dit moment vier rechtszaken. Een van de klagers is Facebook. Volgens Kohnstamm zijn de bedrijven bang dat hun naam wordt beschadigd als bekend wordt dat ze de fout zijn ingegaan met persoonsgegevens. De zaken leiden bovendien tot grote druk op de juridische afdeling van het College.

Snowden

Kohnstamm verklaart de angst van bedrijven voor reputatieschade door de grotere relevantie van privacy in het publieke debat. Hij wijst onder meer op de ophef over de onthullingen van NSA-klokkenluider Snowden. 

De CBP-voorzitter overhandigde gisteren het jaarverslag aan de Tweede Kamer. Het aantal meldingen van mogelijke overtredingen van de privacywet steeg vorig jaar met 9 procent, naar bijna 7500.

Explosieve stijging mobiel dataverkeer in Nederland


Consumenten bekijken steeds meer websites op mobiele devices als smartphones en tablets. Het afgelopen jaar is het percentage dataverkeer dat over mobiele netwerken loopt met maar liefst 55% gestegen ten opzichte van 2014. Dat blijkt uit het jaarlijkse onderzoek "State of the Internet" uitgevoerd door Akamai. De volledige versie van het onderzoek is hier te bekijken. 

02/10/2015

Geas.nl - Website van het jaar 2015


De website van onze klant Geas Energiewacht is uitgeroepen tot beste website van het jaar 2015 in de categorie Energie.

26/11/2015

Impuls voor retail met Google (Shopping) Insights


Met Shopping Insights kunnen retailers nog meer profiteren van Adwords statistieken. Met zogenaamde "heatmaps" zien website eigenaren welke producten het meest populair zijn per locatie. 

27/10/2015

Website bouwers: webbouwers.com