Nederlandse consumenten en online klaaggedrag


Door: Webbouwers Techniek - 28/08/2015

Van klacht naar conversatie

Achter een klacht schuilt vaak een hoge mate van betrokkenheid bij de klant. Iemand neemt de moeite om contact op te nemen met jouw organisatie en biedt de gelegenheid om van dit conctactmoment een positieve klantervaring te maken. Klachten zijn er immers om op te lossen. Met in totaal bijna 300.000 klachten op social media, blogs en fora liggen er dus kansen voor merken met een goede webcare afdeling. De uitdaging is om een klacht te veranderen in een conversatie moment met de klant. Een mooi voorbeeld hiervan is KLM: 

Inzichtelijk maken

Wat KLM slim doet is de doelgroep deelgenoot maken van de oplossing. Zo krijgt Ward in het genoemde voorbeeld precies te zien welke stappen er worden ondernomen om hem naar de eerstvolgende vlucht naar Kuala Lumpur te helpen. Ook binnen de eigen website kunnen merken hun doelgroep deelgenoot maken van een goede webcare. Door social media streams te integreren binnen de site of door te werken met externe reviews van Google bijvoorbeeld. Een goede klachtenafhandeling is zo goud waard en kans zelf bijdragen aan de strategische groei van een merk: http://read.bi/1ObV7LM

Heeft uw organisatie ondersteuning nodig bij het integreren van sociale media of Google reviews binnen de website? Neem dan contact op met Webbouwers Techniek. Onze specialisten helpen je graag verder. Stuur een mailtje naar info@webbouwerstechniek.com en we reageren uiterlijk binnen één werdag. Heb je naar aanleiding van dit artikel direct een vraag, bel dan naar 088 1 999 000. 

Impuls voor retail met Google (Shopping) Insights


Met Shopping Insights kunnen retailers nog meer profiteren van Adwords statistieken. Met zogenaamde "heatmaps" zien website eigenaren welke producten het meest populair zijn per locatie. 

27/10/2015

Geas.nl - Website van het jaar 2015


De website van onze klant Geas Energiewacht is uitgeroepen tot beste website van het jaar 2015 in de categorie Energie.

26/11/2015

Explosieve stijging mobiel dataverkeer in Nederland


Consumenten bekijken steeds meer websites op mobiele devices als smartphones en tablets. Het afgelopen jaar is het percentage dataverkeer dat over mobiele netwerken loopt met maar liefst 55% gestegen ten opzichte van 2014. Dat blijkt uit het jaarlijkse onderzoek "State of the Internet" uitgevoerd door Akamai. De volledige versie van het onderzoek is hier te bekijken. 

02/10/2015

Website bouwers: webbouwers.com