Live-gang DTC Media


Door: WebbouwersTechniek - 30/03/2015

DTC Media heeft ons gevraagd om het onderhoud van de Online Taxatie Module (OTM) over te nemen en het platform door te ontwikkelen. Dagelijks voeren consumenten online een taxatie uit om bijvoorbeeld de inruilwaarde van hun occassion te bepalen. OTM verzorgt dat hele proces én toont achterliggende data voor dealers en merken uit de autobranche. Het platform wordt gebruikt door een groot aantal websites en er worden dagelijks honderden taxaties aangevraagd binnen OTM. Een project waar we trots op zijn. ‚Äč
 

Over DTC Media
 DTC Media is specialist in automotive marketing en ontwikkelt campagnes voor auto-merken en dealers in Nederland. 
 

Betrouwbaar platform

De Online Taxatie Module was toe aan een update. Door de toename van het aantal gebruikers en de koppeling met bijvoorbeeld lead-management tools is OTM een kritiek systeem geworden voor de klanten van DTC. Daarom was de wens om, naast een verhoogde betrouwbaarheid en stabiliteit, ook het aanvraagproces te vereenvoudigen. Zo kunnen gebruikers in de toekomst nóg sneller een aanvraag indienen. 

Bijzonder is dat we van een vast aantal stappen naar volledige vrijheid zijn gegaan in het aanvraagproces. Zo kan DTC dit proces nu voor klanten volledig op maat invullen. Zij kiezen zelf welke velden per stap terugkomen. Ook het overzetten van PHP 4 naar PHP 5 is een mijlpaal in dit project. Door kennis onder te brengen bij een klein en hecht team van developers waarborgen we bovendien de consistentie van het systeem. Daar kunnen de teams van beide partijen trots op zijn. - Frank van Hest, Lead developer Webbouwers. 

Succesvolle live-gang

Al in het beginstadium van het project is besloten om via een 'agile-projectmanagement structuur' toe te werken naar de live-gang. Samen met het team van DTC zijn roadmaps uitgewerkt en is de ontwikkeling onderverdeeld in diverse sprints. Zo kan er tussentijds worden getest en bijgestuurd indien nodig. De nieuwe OTM 3.0 is stabieler, sneller en persoonlijk dan zijn voorganger. Op dit moment vinden er per dag honderden taxaties plaatst en ontvangen we positieve feedback van gebruikers. Daar zijn we trots op. Een aantal mijlpalen op een rij: 

  • Tevreden klanten. 
  • De klant is koning. Dat geldt nu zeker bij DTC. Gebruikers van OTM hebben de mogelijkheid om het platform naar eigen wens aan te passen via de dealerlogin. Het systeem is betrouwbaarder dan ooit tevoren.
  • Betrouwbaarheid. 
  • Persoonsgegevens, klantdata en marketing-insights komen samen in de Online Taxatie Module 3.0. Daarmee vervult de applicatie een centrale functie in het business-model van de klanten van DTC. Die centrale functie zegt alles over het belang van de applicatie: betrouwbare data is essentieël. 
  • Soepele migratie. 
  • Het overzetten van de oude data naar het nieuwe systeem is bij een project van deze omvang altijd een uitdaging. In slechts één nacht is uiteindelijk door twee teams alles gemigreerd. 
  • Technische uitdaging. 
  • De complexiteit van de applicatie vereist vereist volledige inzet van het projectteam en consistentie in de code. Onze developers zijn die uitdaging aangegaan. 

Een goede online indruk voor winkelcentrum Makado Beek


Trots! Dat zijn we als het gaat om de nieuwe website van Makado. Een project van onze partner Helga Schoemaker van Reppit, opgeleverd in samenwerking met Webbouwers. 

22/06/2015

Geas.nl - Website van het jaar 2015


De website van onze klant Geas Energiewacht is uitgeroepen tot beste website van het jaar 2015 in de categorie Energie.

26/11/2015

Geas Energiewacht - Vertrouwd met energie


In samenwerking met online marketingbureau Leadrs uit Breda ontwikkelde Webbouwers Techniek de nieuwe corporate site voor Geas. Een technisch uitdagend project: de diverse contenttypen maken iedere pagina uniek en vergroten tegelijkertijd de herkenbaarheid voor de bezoeker. Het eindresultaat kunt u zelf bekijken via: www.geas.nl

22/06/2015

Website bouwers: webbouwers.com