De kracht van online reviews


Door: WebbouwersTechniek - 30/03/2015

"Omoda: punten sparen met shares Twitter en Instagram", kopt het artikel op marketingplatform Emerce: http://bit.ly/1Jrf5yD 

Schoenwinkel Omoda biedt klanten de mogelijkheid om spaarpunten te verdienen in ruil voor 'online ruchtbaarheid' over het merk. Klanten die fanatiek twitteren en instagrammen over hun laatste aankoop krijgen kortingen op basis van hun laatste shares. Een ontwikkeling die een belangrijke vraag oproept:'in hoeverre moeten reviews onafhankelijk zijn om invloed te hebben ons aankoopgedrag?' Uit research van onderzoeksbureau Forrester (http://bit.ly/1wF6Avu) blijkt namelijk dat consumenten weinig vertrouwen in een merk als afzender van betrouwbare informatie.

De zet van Omoda is interessant als het gaat om een loyaliteitsprogramma, maar het merk zal extra moeten letten op de oprechtheid van reviews. Wat dat betreft heeft Coolblue het beter bekeken. Hier ligt de nadruk niet op de review, maar op het aspect service. Klanten die productreviews schrijven helpen andere consumenten in het maken van de juiste keuze. Dat dit principe aanslaat blijkt wel uit het grote aantal reviews dat wordt geplaatst. De conclusie: merken mogen het geven van reviews stimuleren maar nooit manipuleren. Incentives als korting op een aankoop komen aardig in de buurt van manipulatie. En zullen uiteindelijk de betrouwbaarheid van reviews niet ten goede komen.

 

Explosieve stijging mobiel dataverkeer in Nederland


Consumenten bekijken steeds meer websites op mobiele devices als smartphones en tablets. Het afgelopen jaar is het percentage dataverkeer dat over mobiele netwerken loopt met maar liefst 55% gestegen ten opzichte van 2014. Dat blijkt uit het jaarlijkse onderzoek "State of the Internet" uitgevoerd door Akamai. De volledige versie van het onderzoek is hier te bekijken. 

02/10/2015

Geas.nl - Website van het jaar 2015


De website van onze klant Geas Energiewacht is uitgeroepen tot beste website van het jaar 2015 in de categorie Energie.

26/11/2015

Impuls voor retail met Google (Shopping) Insights


Met Shopping Insights kunnen retailers nog meer profiteren van Adwords statistieken. Met zogenaamde "heatmaps" zien website eigenaren welke producten het meest populair zijn per locatie. 

27/10/2015

Website bouwers: webbouwers.com