Cybercrime kost Nederland 8,8 miljard per jaar


Door: Webbouwers Techniek - 23/09/2015

Grote merken zijn slachtoffer 

De afgelopen jaren zijn merken als Domino's, JP Morgen Chase, Sony en Nokia op een of andere manier betrokken geraakt bij cyberaanvallen op hun organisatie. Hieronder worden verstaan: alle handelingen die erop gericht zijn om digitale bedrijfsprocessen (ernstig) te verstoren, het corrupt maken van data en het zich toegang verschaffen tot vertrouwelijke gegevens. De schade is vaak enorm. Doordat hackers vaak in één keer toegang krijgen tot een grote verzameling gebruikersdata, zijn veel klanten slachtoffer van de hack. En dat blijft niet zonder gevolgen. Recente cases laten zien dat de overheid steeds vaker streng optreedt tegen zowel hackers als bedrijven die hun beveiliging niet op orde hebben. Met bijvoorbeeld nieuwe wetgeving zijn organisaties ook aansprakelijk wanneer een dergelijke hack tot schade leidt bij consumenten. Meer informatie hierover is te vinden op de website van de Europese commissie: http://bit.ly/1uF8LOH. De risico's voor grote merken die veel gebruikersdata opslaan zijn dus aanzienlijk. 

De risico's van cybercrime voor ondernemers 

Betekent dit nu dat cybercrime voor ondernemers een non-issue is? Nee, zo blijkt uit onderzoek dat veel organisaties de impact van cybercrime onderschatten. Het 'bring your own device' (BYOD) is vaak volledig geaccepteerd op de werkvloer: werknemers gebruiken privè tablets en smartphones steeds vaker ook op kantoor en bekijken hiermee ook bedrijfsgevoelige data. Ook het digitaal werken in de cloud heeft gevolgen voor de beveiliging van applicaties. En omdat Nederland in Europa grootverbruiker is van mobiel internet en online applicaties zijn Nederlandse ondernemers een interessant doelwit voor cybercriminelen. Zomaar een aantal scenario's waaruit de impact van cybercrime duidelijk wordt: 

  • Hackers installeren zogenaamde ransomware waarmee documenten op apparaten worden geblokkeerd. 
  • Door middel van phishing wordt persoonlijke informatie zoals wachtwoorden en creditcards verkregen. Door nieuwe technieken zijn e-mails en advertenties waarin gehengeld wordt naar gegevens bijna niet meer van echt te onderscheiden. 
  • Websites zijn niet bijgewerkt naar de laatste versie van het beheersysteem. Hierdoor ontstaan kwetsbaarheden en kunnen hackers de website 'overnemen'. 

 

Bewustwording en cybersecurity 

De IT-omgeving in organisaties is vaak kwetsbaar. De IT-specialisten van Webbouwers kunnen u meer vertellen over mogelijke zwakke plekken in uw systeem en geven altijd een advies op maat. In nauwe samenwerking met uw IT-afdeling kijken we naar applicaties en maken we een uitgebreide risico-analyse. Zo brengen we cybersecurity in de organisatie naar een hoger plan. Wilt u meer weten over dit onderwerp? Neem contact op met Webbouwers.com middels onderstaand formulier. Een van onze adviseurs belt u dan binnen één werkdag terug. 


Ja, ik wil meer weten over cyber security 

Naam:*
Website:
E-mail:*
Telefoon:

Geas.nl - Website van het jaar 2015


De website van onze klant Geas Energiewacht is uitgeroepen tot beste website van het jaar 2015 in de categorie Energie.

26/11/2015

Impuls voor retail met Google (Shopping) Insights


Met Shopping Insights kunnen retailers nog meer profiteren van Adwords statistieken. Met zogenaamde "heatmaps" zien website eigenaren welke producten het meest populair zijn per locatie. 

27/10/2015

Explosieve stijging mobiel dataverkeer in Nederland


Consumenten bekijken steeds meer websites op mobiele devices als smartphones en tablets. Het afgelopen jaar is het percentage dataverkeer dat over mobiele netwerken loopt met maar liefst 55% gestegen ten opzichte van 2014. Dat blijkt uit het jaarlijkse onderzoek "State of the Internet" uitgevoerd door Akamai. De volledige versie van het onderzoek is hier te bekijken. 

02/10/2015

Website bouwers: webbouwers.com