Cloud: de basics


Door: Webbouwers - 10/07/2015

Uit een onderzoek van Webexpenses (www.webexpenses.com) blijkt dat bijna een derde van van de ondervraagden het begrip cloud niet kent en daarbij denkt aan: het weer, een toiletrol, een hoofdkussen. Daarom zetten we nog één keer de basics op een rij. 


Begrippenlijstje – what is what?
De cloud is een nieuwe manier van werken met computer services, waarbij applicaties online toegankelijk zijn voor een (grote) groep gebruikers. Daardoor hebben bedrijven geen zorgen meer over opslagruimte, onderhoudskosten en beveiliging van de eigen servers. En kunnen gebruikers altijd, overal werken met bedrijfsapplicaties.

- 73 procent van de ondervraagden heeft ruim vertrouwen in de beveiliging van hun cloud-omgeving.

- De wereldwijde uitgaven aan cloud-computing stijgen tot 100 miljard in 2016.

- In de financiële sector en de maakindustrie werkt het grootste percentage bedrijven in de cloud: resp. 63 en 61 procent.

- 70 procent van de traditionele ondernemers heeft  geen inzicht in de eigen cash flow positie.

Meer lezen over de cloud-toepassingen van Webbouwers? Onze Ultieme vrijheid in de cloud – pagina vertelt je er alles over. 

Geas.nl - Website van het jaar 2015


De website van onze klant Geas Energiewacht is uitgeroepen tot beste website van het jaar 2015 in de categorie Energie.

26/11/2015

Impuls voor retail met Google (Shopping) Insights


Met Shopping Insights kunnen retailers nog meer profiteren van Adwords statistieken. Met zogenaamde "heatmaps" zien website eigenaren welke producten het meest populair zijn per locatie. 

27/10/2015

Explosieve stijging mobiel dataverkeer in Nederland


Consumenten bekijken steeds meer websites op mobiele devices als smartphones en tablets. Het afgelopen jaar is het percentage dataverkeer dat over mobiele netwerken loopt met maar liefst 55% gestegen ten opzichte van 2014. Dat blijkt uit het jaarlijkse onderzoek "State of the Internet" uitgevoerd door Akamai. De volledige versie van het onderzoek is hier te bekijken. 

02/10/2015

Website bouwers: webbouwers.com