Betere resultaten voor paid dan organic search in Google


Door: Emerce - 09/06/2015

Een rapport van Deloitte, uitgevoerd in opdracht van IAB Nederland, vergelijkt de ontwikkeling in cpc-prijs en doorkliktratio’s (ctr) over het afgelopen jaar. Voor de sectoren Finance, Retail en Travel valt in het algemeen te zeggen dat de tarieven jaar op jaar stijgen.

De prijzen voor Finance zijn het hardst gestegen, mogelijk omdat de set met relevante trefwoorden beperkter is in de andere sectoren.

Een andere reden dat de AdWords-prijzen blijven stijgen, ligt ‘m in de verhouding getoonde betaalde en organische zoekresultaten. De AdWords-snippets (zoals rating en locatie) van een bedrijf pikken schermruimte in van de organische zoekresultaten (“In the overall page SERP layout directs more and more traffic towards paid positions”).

De doorklikratio’s in het segment Retail zouden betrekkelijk hoog liggen door de opkomst van Google Shopping. In die productvergelijker is honderd procent van de listings per definitie een betaalde vermelding.

Dit onderzoek is voor het eerst in Nederland gehouden. IAB zegt dat de leveranciers van de brondata, adverteerders en bureaus, enthousiast zijn voor deelname een volgende, breder opgezette onderzoeken.

Geas.nl - Website van het jaar 2015


De website van onze klant Geas Energiewacht is uitgeroepen tot beste website van het jaar 2015 in de categorie Energie.

26/11/2015

Explosieve stijging mobiel dataverkeer in Nederland


Consumenten bekijken steeds meer websites op mobiele devices als smartphones en tablets. Het afgelopen jaar is het percentage dataverkeer dat over mobiele netwerken loopt met maar liefst 55% gestegen ten opzichte van 2014. Dat blijkt uit het jaarlijkse onderzoek "State of the Internet" uitgevoerd door Akamai. De volledige versie van het onderzoek is hier te bekijken. 

02/10/2015

Unieke uitspraak Europese Hof: privacy data mag niet naar de VS


Breaking news vandaag uit Luxemburg. Daar heeft het Europese Hof zich gebogen over de vraag of geheime diensten in de VS toegang mogen hebben tot persoonlijke data. Het antwoord luidt: Nee. Datastromen van Europa naar de VS die onvoldoende bescherming genieten zijn illegaal, aldus de rechtbank. En mogen dus door toezichthouders als de Nederlandse College Bescherming persoonsgegevens onderzocht en gestopt worden. Wat betekent dit nu voor u? 

 

06/10/2015

Website bouwers: webbouwers.com