10 social media tips voor ondernemers


Door: WebbouwersTechniek - 30/03/2015

In het online landschap verandert er niets zo snel als social media. Was Twitter de afgelopen jaren nog aan een grote opmars bezig in Nederland, inmiddels groeit het aantal gebruikers (fors) minder snel. Een trend waar ook locatieservice Foursquare ervaring mee heeft: gebruikers lopen weg van het platform en het aantal inactieve accounts stijgt. 

Door deze ontwikkelingen is een actief social media beleid onmisbaar geworden voor organisaties in het MKB. Dat betekent niet op Facebook zitten 'omdat iedereen een Facebook-account heeft' maar het platform zien als de mogelijkheid om het verhaal van jouw organisatie te delen met de doelgroep. Ook in webtrajecten is dit een belangrijke ontwikkeling: zoekmachines als Google beoordelen het aantal links van derden naar content op jouw website. Hoe beter een merk het doet op social media, hoe hoger de waardering door Google. 

Daarom delen we graag de volgende social media tips met ondernemers: 

 • Content is king
  Zorg regelmatig voor nieuwe berichten en post op vaste tijden. Zo gaan jouw volgers uitkijken naar het volgende bericht. 
   
 • Share, like, win!
  Uit onderzoek blijkt dat merken met een social media plan het beste scoren op like- en win acties. Consumenten volgen hun favoriete merk dus vooral om kans te maken op goodies & gadgets. 
   
 • Wees authentiek 
  Het is moeilijk om op een platform als Facebook volledig jezelf te zijn. Een grote valkuil voor merken is dat ze zich online anders presenteren dan ze werkelijk (offline) zijn. 
  Uiteindelijk zal de potentiële klant daar altijd doorheen prikken. Wees dus eerlijk.
   
 • Bepaal de strategie 
  Een goed social media beleid raakt aan alle aspecten van jouw business. Interactie met de doelgroep, omzetstijging. Wat zijn de doelstellingen, wie is de doelgroep. 
  Pas wanneer je die vragen kunt beantwoorden is het tijd om aan de slag te gaan met schrijven. 
   
 • Originaliteit & inhakers
  In een tijdperk van informatieoverload is het steeds moeilijker om de aandacht van de consument te krijgen. Zorg daarom voor goede 'short copy' en kies een originele invalshoek voor berichten. Dat kan bijv. door in te haken op een actuele gebeurtenis. Dit soort inhakers worden steeds populairder.
   
 • Durf te kiezen
  Lijkt op het voorgaande punt van strategie, maar dit gaat verder. In iedere contentstrategie moeten keuzes worden gemaakt. Wees niet bang om een bepaalde doelgroep aan te spreken en wees uitgesproken in de tone-of-voice van berichten. Je kunt nou eenmaal niet iedereen aanspreken. 
   
 • Persoonlijk
  Zorg voor een persoonlijke afzender van berichten. Het succes van het Twitter-account van @NS_online is mede te danken aan het betrokken team. Alle teamleden zijn duidelijk herkenbaar aan hun initialen. Die toevoeging aan berichten geeft het gevoel dat er mensen achter het merk zitten. Je stelt jezelf in een echt gesprek ook voor toch? Waarom dan online niet?
   
 • Leer van de grote jongens
  Gebruik de uitingen van creatieve reclamebureaus en grote merken om inspiratie op te doen. Er is zo veel mogelijk! 
   
 • #
  Het klinkt simpel: zorg ervoor dat berichten duidelijk herkenbaar zijn als "van jou" door gebruik van # en bedrijfsnamen. Of nog beter: verzin een eigen hashtag. 
   
 • Focus op inhoud
  Laat je niet verleiden door te doorzichtige, commerciele berichtgeving. Wil je aandacht voor een nieuw product? Kies dan voor de juiste invalshoek en creëer hieromheen een verhaal. Consumenten zoeken objectiviteit: zorg voor inhoudelijke berichtgeving. 

  Hulp nodig bij het opzetten van jouw social media strategie? Laat het ons weten! Dat mag via Facebook, Twitter, LinkedIn, ons contactformulier of door te bellen naar: 088 - 1 999 000. We kijken uit naar jouw bericht. 


 

Impuls voor retail met Google (Shopping) Insights


Met Shopping Insights kunnen retailers nog meer profiteren van Adwords statistieken. Met zogenaamde "heatmaps" zien website eigenaren welke producten het meest populair zijn per locatie. 

27/10/2015

Explosieve stijging mobiel dataverkeer in Nederland


Consumenten bekijken steeds meer websites op mobiele devices als smartphones en tablets. Het afgelopen jaar is het percentage dataverkeer dat over mobiele netwerken loopt met maar liefst 55% gestegen ten opzichte van 2014. Dat blijkt uit het jaarlijkse onderzoek "State of the Internet" uitgevoerd door Akamai. De volledige versie van het onderzoek is hier te bekijken. 

02/10/2015

Geas.nl - Website van het jaar 2015


De website van onze klant Geas Energiewacht is uitgeroepen tot beste website van het jaar 2015 in de categorie Energie.

26/11/2015

Website bouwers: webbouwers.com